EAPN CV ix al carrer el Dia d’Acció Global contra els Paradisos Fiscals

EAPN CV com a integrant de la Campanya per la Justicia Fiscal va eixir ahir al carrer Colón de València junt a companys d’Intermón Oxfam, CVONGD, GESTHA, CCOO, UGT, Intersindical, ATTAC, No al TTIP i Iai@flautas reclamant #foraparadisosfiscals que vulneren els nostres drets i minen la democràcia.

Ahir 3 d’abril, Dia d’Acció Global contra els Paradisos Fiscals, estiguerem al carrer denunciant que:

Els paradisos fiscals on es radiquen empreses i multinacionals, són els nostres inferns socials!!

La plataforma va denunciar que la UE perd cada any un bilió d’euros en impostos no recaptats, que Espanya és la tercera economia més fraudulenta i el seté país de la OCDE on més ha aumentat la desigualtat des de 2010, que la meitat de l’economia mundial passa pels paradisos fiscals, que les empreses de l’IBEX 35 tenen filial en els paradisos i que al nostre país el 83% de l’esforç fiscal recau sobre les famílies.

Les organitzacions exigirem:

– Aprovar una Llei contra l’evasió fiscal
– Reformar el sistema fiscal internacional
– Promoure “Zones Lliures de Paradisos Fiscals” mitjançant un mecanisme per impedir contractacions públiques (a qualsevol dels nivells de govern) a empreses que operen a paradisos fiscals.
– Pressionar per tal que la Unió Europea sancione als països o territoris que conserven el secret bancari.
– Il·legalitzar tota activitat econòmica d’empreses que compten amb filials a paradisos fiscals als estats memeres de la Unió Europea.
– Obligar a les empreses transnacionals que informen anualmente de seues inversions, beneficis i impostos, pais per pais i no globalment, de manera que no pugen escollir i amagar els seus beneficis.
– Exigir un Impost a les Transaccions Financeres (ITF) capaç de dissuadir el gran flux especulatiu que es realitza des d’aquestes plataformes opaques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Cerrar